ladesim lades olsun, türkiye çöl olmadan..

Monday, September 11, 2006

ve kış geldi sayın seyirciler.. fitilli yeşil ceketin mevsimi artık, yüzü değiştirilmiş mis gibi koltukların üstünde kahve içip, bir şeyler okuma mevisimi de ayrıca.. ya da moda'da sakin sakin oturup, acaip acaip çiftlerin ve içmek için arabaların içini tercih eden insanlardan kurtulma mevsimidir belki.. mantı yemek için de ideal, çalışmak ve okula gitmek için de.. kış güzel, kışla birlikte uykusunda uyanan canlı trafından ruhum da güzel, olacak veya..

nemrutlaşmaya mı başlıyorum diye kendi içimde bir kamuoyu araştırması yaptım. benliğimde yaşamlarını sürdüren adamlara, adamcıklara ve sanayi ve iş adamlarına sorular yönelttim, anketler hazırladım. şöyle ki;

1) sabahları sevisleri ile iş yerlerine giden insanlar kıas bir "günaydın"ın ardından selamı sabahı keserler, zrunlu oalrak bile göz göze gelseler kafalarını çevirirler. oralım bile olmazlar.
2) öyle kopuk bir ilişkidir ki bu, o göz göze geldiği adamı serviste değil de dışarıda herhangi bir yerde görse, her gün 2 saatini aynı zulüm taşıtının içinde geçiridği o adamı çıkartamaz, gözü bir yerden ısırır, çıkartamaz. çünkü tanışmamıştır, tanımamıştır kimseyi.. konuşmaz..
3) yine kazara, aynı birimde görev yaptığı bir arkadaşı kendi muhitine taşınsa ve serviste beraber gidip gelseler, gelip yanına oturmasına uyzu olur, iki kişilik yerde hem de servis boş iken tek kişi oturaramamasına illet olur, delirir.
4) hele ki bu yanına oturan kişi bir de konuşmaya başlamışsa suratı ekşir, "sus lan it" diyecek gibi olur, ama iş ortamı kurallarının iki yüzlülüğünden bir bok diyemez, her söylediği gündelik bilgiyi yine kulağına taktırdığı gündelik bir egzosla sağdan sola boşaltıverir, kesinlikle dinlemez..

işte böyle iletişim ağının süper dizel donanımlı olduğu bir çağda, ikili ilişkilerin en rahatlatan çarpan yönünde olabileceği servisler de müthiş kısır bir diyalog serisi yaşanır.

- oo mesaiye kalmamışsın
- erkencisin bu sabah eihikikii iihihi
- duydun mu nuri bey arkasına motor taktırmış.
- günaydın, iyi akşamlar, enseyi kapa, arkanı dön ve çık.. ?!

kişisel fikrim serviste konuşulmaz, duyulmaz, dinlenmez, dinlenilir.. uyunur serviste, uyunur be adam! seni mi dinliycem?!!%&

ps: servis beklemez, beklenir..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home